Verzekeren

 

Je fiets wel of niet verzekeren?

Je hebt een nieuwe fiets gekocht. Wellicht volgt nu de vraag: sluit je een fietsverzekering af of niet? Deze keuze is natuurlijk geheel aan jou. Wel is het goed om met een aantal zaken rekening te houden. Stel jezelf de volgende vragen voordat je je verdiept in een fietsverzekering. Deze vragen geven namelijk antwoord of een fietsverzekering überhaupt interessant voor jou is.

 

Wat is de aanschafwaarde van mijn fiets?

Een belangrijke vraag: wat is de aanschafwaarde van je fiets? Voor een tweedehands fiets van € 100,- heeft een fietsverzekering natuurlijk weinig zin, maar bij een nieuwe of tweedehands (elektrische) fiets met een aanschafwaarde van bijvoorbeeld € 750,- of meer is het natuurlijk een ander verhaal.

De laatste jaren zien we dat e-bikes enorm in populariteit zijn gestegen. Niet alleen de aankoop, maar ook het aantal gestolen elektrische fietsen neemt toe. Omdat e-bikes duurder zijn, kiezen veel mensen ervoor hun elektrische fiets te verzekeren. Dus heb jij onlangs een e-bike aangeschaft of ben je van plan om er een aan te gaan schaffen? Dan kan het verstandig zijn om deze te laten verzekeren.

 

Waar plaats ik mijn fiets?

De plek waar jij je fiets neerzet bepaalt deels het risico of jouw fiets schade kan oplopen en/of wordt gestolen. Parkeer jij bijvoorbeeld altijd je fiets in een gesloten of bewaakte ruimte? Dan is de kans kleiner dat jouw fiets iets overkomt. Een fietsverzekering is dan niet perse nodig. Zet jij je fiets altijd in jouw eigen schuur of garage, dan is het afsluiten van een inboedelverzekering handig. Ben je veel op pad met de fiets en zet je je fiets vaak neer op openbare plekken? Dan is het raadzaam een fietsverzekering af te sluiten. Winkelgebieden en stations zijn bijvoorbeeld populaire plekken onder fietsendieven. Als je in een grote stad woont, loopt je fiets vaak ook meer risico om gestolen te worden.

 

Kan ik zelf de schade betalen als mijn fiets wordt beschadigd en/of gestolen?

Een andere afweging voor een fietsverzekering is om na te gaan of je de schade zelf kunt betalen als jouw fiets wordt gestolen of beschadigd raakt. Als je geen geld achter de hand hebt om bij diefstal of schade een nieuwe fiets te kopen of te laten repareren, dan is het verstandig een fietsverzekering af te sluiten.

 

 

Welke verzekering sluit ik af?

Heb je besloten om je fiets te verzekeren? Laat je dan bij Maurix tweewielers adviseren over de mogelijkheden die er zijn. Er zijn namelijk fietsverzekeringen met alleen een diefstaldekking en er zijn fietsverzekeringen voor diefstal én schade. Ook is er verschil in looptijd. Onze medewerkers helpen je graag aan de beste én voordeligste verzekering voor jou.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  9 uur tot 18.00 uur
Woensdag:  9 uur tot 18.00 uur
Donderdag:  9 uur tot 18.00 uur
Vrijdag:  9 uur tot 18.00 uur
Zaterdag:  9 uur tot 16.00 uur
Zondag:  Gesloten


Contactgegevens

Facebook